Piccolo? Neexistuje! aneb co je to pořádná káva

Written by Bronislav Střelba. Posted in Povídání, inspirace

Pokud nejste naši pravidelní čtenáři, tak nejspíš budete zklamáni obsahem tohoto článku. V tomto článku totiž nenajdete do hloubky vysvětlené teploty pražení zrn, které musí být posbírané pomocí zlatého srpu při měsíčku v odlehlé brazilské džungli. Tohle je jen výlev autora do pořádného hrnku kávy. Na kafíčkařské termíny bychom vás s dovolením odkázali jinam.
zrnková káva
 
Ať už Piccolo existuje nebo ne, nevím, kdo by ho pil. Dát si panáka kávy je jako jít do mrazivého února oblečený jen v jedné rukavici. Normální člověk přeci není stavěný na to, aby zaplatil stovku za něco, co mu přinese asi tolik štěstí, jako ucho bez hrnku. Snad nejsem nijaká obrovská výjimka, ale fakt mi nestačí ani espresso. minimálně po ránu potřebuji normální hrnek silné kávy, bez cukru a mléka, jinak se proberu až zítra. A už si nedávám ani kávu v restauracích, protože je má objednávka provázena velkým nedorozuměním.

Americano vs. Lungo

 
Tohle je to nejhorší. Každá kavárna má své parametry a na kávu neexistuje žádné ISO, co se týče objemu. Jedni mají velké Lungo, druzí Americano a mně se v tom ztrácí hlava. Moje přítelkyně je baristka a ze svých zákazníků je taky nešťastná, protože si často stěžují na objem přinesené objednávky. Začala to řešit tím, že všem předem ukazuje hrníčky, aby se předcházelo komplikacím. Jak jste na tom vy? Pijete, sladíte, mlékujete? Máte radši menší objem nebo pořádné kávisko? Už jsem to začal dělat tak, že si kávu kupuju online a dělám si ji doma. Kdo jiný mi taky rozumí lépe, než já sám, že ano =)
 
Kávu kupuju tady: https://www.kafkazlin.cz/

Vytisknout